Vi har haft en hektisk med matte som avslutat sin kandidatexamen och den tidskrävande c-uppsatsen och en storebror i hästformat som blivit diagnosticerad, men nu är det sommar och sol och vi ska återigen försöka komma igång med bloggen :)

Poppe är då den snällaste lilla tollarvalp jag någonsin träffat, så lugn och trevlig men ändå alert och alltid redo för nya upptåg och otroligt lättlärd och mattekär <3 Poppe blir bara lite hopplös när han rullar i hästskit i hagen eller när han är övertrött men det är som tur sällan båda sakerna händer! ;) Mist hon var mycket mer vild och envis och Mikkie han var mer egensinnig och hittade på mera tok både inne och ute under sin valptid, det är roligt att se vilka individer det är redan från start.

Så Poppe har vuxit rejält och ser ut att bli riktigt högbent och ganska grov, och enligt matte den snyggaste pojken någonsin ;) Vi har fortsatt med klickerträningen och han snappar snabbt upp vad jag vill att han ska utföra och ute är han för det mesta väldigt lydig och kommer när matte ropar. Han älskar fina Ubbe och har faktiskt lärt sig att inte springa fram och nosa på bakbenen utan hälsa framme på mulen istället :) Han njuter för fullt av vad livet har att ge, lek med Mikkie och Gibbs, Mist som extramamma som ser till att han håller sig städad och fin, matte som är hans stora idol av människorna även om han älskar alla som bara ger honom en inbjudande blick, och såklart den nya världen med en massa vatten att hoppa i och allt höggräs att gömma sig i och en massa mer.
Han har även börjat på valpkurs och där får han glänsa en del, dels är han mestadels lugn och lydig men han har även lärt sig det mesta som vi går igenom på kursen så matte får vara glad över att hon verkar ha påbörjat rätt saker med lillälsklingen. Mer kommer om honom en annan dag..

Mikkie han har gått flera gånger på lydnadskurser och han är riktigt duktig! Det finns potential att få en riktigt lydig och ordentlig vovve bara vi lägger lite mer tid och träning på honom. Han gillar att få träna och utför början på de flesta momenten utan större problem även om det är mycket störningsmoment runt omkring så nu är siktet inställt på att debutera LP1 i slutet av sommaren eller i höst. Största problemet för oss är att han slänger ut rumpan när han ska sätta sig efter fotgåendet, men det jobbar vi hårt med så förhoppningsvis ordnar det till sig snart :) Sen har mamma gått igenom hela jaktkursen med honom och testade på ett jaktprov sista lektionen, de blev inte godkända men apporteringsmomenten var han klockren på! Så även där gäller det att han får lite mer träning så han får visa vad han egentligen kan göra :) Med valparna är han fortfarande helt underbar! De får bita och slita i honom nästan hur mycket som helst ute men nu kan han säga till ibland när han inte orkar mer, vilket är väldigt bra så de inte sliter ut honom helt :)

Mist har också fått träna en del lydnad så att matte får träna upp sig mer, som tur är gör ju "tanten" allt för lite godis eller bollkastning! I övrigt solar och badar hon mest hela dagarna och ser till att gården sköts som den ska :)